♥Assalammualaikum ♥My Name is Nurul Fatehah Bt. Hasdriyzam ♥Just want to share with you about my life.
|✿ selamat datang ✿|

Sabtu, 2 Jun 2012

Bergelar seorang pelajar !

                                
                                     MAI NAK TGKAP GAMBAQ SIKET,, HAHA
                        Tumblr_m4u40abhmo1qjewk4o1_500_large


Hai, apa habaq wehh.. eh, mcm la oqang dok baca sgt blog aku ny.. HIHI.. wat terok..
Salam kat atas jgn lupa jawab taw.. ! Kaay... sebenaqnya aku da tataw nak luah kat sapa..
aku nak menaip laju-2 ja ny.. Rindu kot kat blog, fb pa semua tu.. Aku la ny da bergelar KMP-ian
lah kkan.. Qasnya aku soqang ja wakil sekolah aku dok KMP .. errggghh.. kesian kot..
Err, tadak kawan.. aku tak kesah sgt pasai tuu.. Roomate semua baik-2 lahh.. Aku kadang2 soqang pon jadi
,.. HEHE,,  semua aku mesra alam.. mesra ka? ya kot.. *amekbotoiridsectbalingkatmukasat !
Btw, aku still rasa tak seronok lagi buat masa la ny.. kiqa nak balik umah ja.. nak kata aku manja..
huh, langsung dakk.. tapi aku sebak bila aku dok kat situ.. tah la.. mggu depan baqu start klas.. tataw cmna g..lepas ny aq tawakkal ja lahh.. insyAllah aku akan betahan dok tang tuu..  aku plak tadak basic akaun,
HIHI, oqang byk yang pelik aku tadak basic akaun, tapi amek risiko amek akaun, rezeki Allah yang taw, doakan ja lah aku berjaya.. Semoga Allah merahmati org yang mendoakan aku berjaya.. Terima Kasih kawan-2 yang tak putus rindukan aku.. Aku rasa sgt dihargai.. CIPAH,IRA,MEL,WANI,YANA,FATIN,PUTERI..
Selalu bg smgt kat aku.. susah nk dapat kawan cm deypa.. bila aku kat matrik, aku igt deypa.. deret aku qeyaw 3 minit.. MALU... booooooooooooo me,, :D .. Baru smggu p dah qasa tak leh dok tadak deypa,
Law mak ayah tu toksah kata pa.. dah conpom dah dok teringat sedia.. Kay, tengs baca post aku yang agak meqapu ny,. baibai,. nah, ny perasaan aku la ny.. ! :(

                              540634_456466754367337_232992783381403_1915975_849139255_n_large
 

Ahad, 20 Mei 2012

Semakin Hampir

                        
Rindu nak update blog.. qsanya hmpa pon tebatuk2 tgk blog aku nyh..
Qasanya dah makin hampir masa aku nak pi matrik kan? coih.. buat cm jauh sgt,,
Perlis ja pon kan,.. ? Emm, aku dah agak dah, aku mmg tak leyh p jauh,..
Mak ayah aku takkan lpas punya, dah la taw aku ny nakai makai,, !
Aku p ny dah la tadak kawan, susah jugak nk sesuaikan ngan oqang y kita ta knai hati budi.
But, Im trying lahh,, Aku still ada ashaa :) ! Tapi asha tak satu kos dgn aku kot,,
Aku amek akaun, dia mesti la sains fizik.. HUH.. ! gerun dengaq even dulu aku pon belajaq fizik..
hikhik.. ! Macam mna la hidup aku pasny? No netbook, No fb, No twitter.. nah amek hiang,,
Jadi katak? eh2.. tak baik ckp cmtu.. stgi terjun bgunan plak aku oqang kata aku katak.. HAHA
Maybe lpas ny aku tak jumpak dah kawan y serupa geng-2 aku uh.. susah sng bersama.. Bila
kami tak puas hati, trus trg lagi bersuluh wat explanation.. Lpas ny jgak la aku da jaqang shpping on9?
heee,, jiran2 aku cukup cam dah law ada van POSLAJU masuk lorong mati.. ! hehek.,, lorong mati ja k,
Oqang-2 lam loqong ny still bernafas k dengan hendak-Nya ! Deypa ckp p matrik kena pulun, bg aku, kat
mana-2 pon kna pulon law nak berjaya,, Sebelum kahwin, at least bachelor dulu k, hehe.. gatai !
K dah la,.. aku cemuih nak cita panjang-2.. aku salin lekat  puisi , gurindam, semua da ny kat kawan2 aku.. !

Semoga Perjuangan Kalian Diberkati Allah :)

Kawan itu ada tiga jenis:
  1. yang seperti makanan, setiap masa diperlukan dan selamanya  bermanfaat serta menguntungkan
  2. yang bagaikan ubat, ada masa-masa sahaja kita perlukan
  3. yang sama dengan penyakit, semoga Allah menghindari kita darinya.

Sahabat yang baik adalah sahabat yang berani membetulkan kita ketika kita berbuat kesalahan sehingga kita tidak hanyut di dalam kesalahan dan dosa.
Sahabat sejati akan meluruskan jalan ketika kita kehilangan arah dan tidak akan meninggalkan kita dalam suka, apalagi dalam duka.
Bersahabat dengan seorang yang jujur akan membuat seseorang itu senantiasa terpelihara kejujurannya.
======
Terima kasih buat sahabat-sahabatku yang berakhlak mulia dan telah menepati kata-kata itu.

Ahad, 29 April 2012

Aku boring..

                       

Bosan sih.. nyebelin... buka blog, fb, lg nggak ada apa....
dah la aku ny jeneh jaqang blogwalking la ny.. awat tataw..
takdak mood sgt.. smlm aku lalu kat tol tasek tu.. ayaq mata aku nk leleh..
tingat arwah, dah la time tu time dia xcedent mggu lepas.. Ya Allah..
Aku dok lpas feel kat spupu aku ja... si Atiqah tuh..  I call her Kakak..
Cita pasai dia tu, kemaqen aku p knduqi kat Batu Maung nuu.. Penang, umah tokwan dia..
Syok jgak.. nk snap gmbaq pon malaih .. Then, dia nk balek aloq staq ng aku naik kancil dia..
mak dia kata hmpa naik kncil dulu, mama takdan beli.. emmph,, tak paham sudah :) hehe..
dia nk balik p mrsm pendang amek sijil SPM dia.. trus tdoq umah aku.. tuuu, y syok nya tu..
aku plak tgh gila stereng, huh, smpai gurun dia swuh aku bawak.. piuuu,,  dan2 mggedik..
Auto lak tu... aku drive smpai umah.. Y ayah aku dok qenyeh ja.. Aku ta beqani nk potong ayah aku..
Stgi lawan orang tua plak ka.. HAHA..dah naik gadis2 dua oqang kami ja.. tok aku qisaw ta sangga dah..
takut kami naik deqah..padahai aku naik 100 pon tadak.. tp kena careful la kan.. bahaya jugak..
benda nk jadi kita tataw.. btw, aku syukur sgt aku dapat matrikulasi program satu tahun kat PERLIS..!
lepas ny jaqang da nk blogging.. hehe,.. tak dan.. Meneruskan perjuangan.. Insyallah..


nah amek.. muka deqemen/.. kita tgk lpas ny naah ada apa..tgk dah la...HEHE

Jumaat, 20 April 2012

Happy Besday Yana syg :)

                                
Hola awok2 semua.. rindu takk..
haa.. aqiny kann.. aku kuaq sambut besady budak ny.,, nah tgk.. comey kan? kan? kan?


Haaa.. syok weh... tapi syg, nah,zam,n tyrah ta leh ikot..
sedeyh ... :(



haa.. ny drebar kami.. cekap kot dya bawak... bawu dapat lesen pedeqah laju..
bawak jalan kanan deret.. haishhh..


ala tomey2 kan?



sedapp.. aummmmm

abaikan mulot aku y mntak ibu jari kaki tuu..

suka dia dapat hadiah :) hehe








muka aku sebenaqnya , :) kalau awak kutuk saya, maknanya awak kutuk kuasa Allah kan,
So, mind your word !

suka gambaq ny .. cittt



Yeah.. akhirnya bahagia milik aku... 
Kawan, aku syg hampa selamanya...
Yang baru kenai aku 2 minit, ta payah judge aku lebih-2..
block ka hapa kaa kat fb... langsung ta matang ..HAHA
Y wat salah kat aku, aku takkan maafkan hang bila-2 k.. //lantak la nk kta pa pon
Hati aku da sakit dan keras nk maafkan oqang..

K bai.. for the first entry aku y pasrah sgt ny.. hissh :)


                                                                                               

Sabtu, 14 April 2012

Ada dak aku lagu nyyy?

                         

Perempuan yang perasan cantik akan menggedik dengan lelaki,

Perempuan yang perasan cantik akan suka membuka auratnya,

Perempuan yang perasan cantik akan mula make up tebal-tebal,

Perempuan yang perasan cantik akan tunjuk semua gambarnya pada lelaki,

Perempuan yang perasan cantik akan merasakan dirinya paling ‘cute’,

Perempuan yang perasan cantik akan rasa diri dia paling ramai peminat,

Sedangkan HAKIKAT KECANTIKAN wanita ialah:

Muslimah yang cantik tidak akan menggedik dengan lelaki,

Muslimah yang cantik tidak akan membuka auratnya,

Muslimah yang cantik tidak perlu make up tebal-tebal,

Muslimah yang cantik tidak akan tunjuk wajahnya pada lelaki bukan mahram,

Muslimah yang cantik akan sentiasa rasa dirinya biasa-biasa saja,

Muslimah yang cantik akan merasa terhina apabila dirinya dikelilingi ‘kumbang’,

Kecantikan wanita tidak bererti andai tiada iman, taqwa dan ilmu padanya. Tariklah perhatian Allah, bukan menarik perhatian lelaki yang tidak halal bagi kamu


Isnin, 6 Februari 2012

Driving license..

                            
Hola blogger,..
yach..  I miss my blog..
Ok, sbnarnya, entry ny ta spatutnya hari ny..
lama da na update, sebok mmnjang..
awad la ng aku ny..
ari tu aku p Pra-L lesen keta wif my maklang en..
aku ketemu sama MEL,BAD, n BANGLONG..
Banglong n mel sama dgn aku, baru nak mek L..
Lama ta jumpa mel, still same..
macam2 cekgu tu ceqita, ta lqat nak gelak ng ckgu tu..
seriesly, aku bangang bab2 keta ny.. bawak langsong ta penah..
dok esoknya aku bawak keta ng ckgu pompuan tu,
cikgu tu baek.. bes,.. cikgu tu cakap sapa y boley bawak moto y ada cluth tu..
conpom ley bawak keta.. y aku hegeh la dok syiok dah aku ley bawak moto gu tu..
tapi ta expert la sgt..ok, first time aku bawak.. ok ja.. bab2 stereng ng gear tu aku susa nak kontrol,
macam erh.. sat2 aku naek atas tembok...HAHA.. gelak pi laa..
sat2 aku masok dalam hutan rumput,.. macam2 laa..
Las2 aku decide ta maw test bulan 3.. t bulan 4 aku p.. aku ta bqapa cekap sgt..
kang masok longkang nanya ja..
Ariny yana test JPJ keta, tak tiaw jadi lagu mana...




Rabu, 25 Januari 2012

Wang Kelian-Bukit Ayer

                                    
Hai,
OK, for chinese... GONG XI FA CAI! ta terlambat lagy en?
tataw nk update apa.. tules ja apa pon,.
tapi qasa kempunan nak menaip plak malam ny..
Aqiny aku puasa ganti :)
syiok, ta penat..
back to da tittle..
qasanya da telewat update ny.. aku p wang kelian 22 aqi bulan aqi tuu..
wah, bes la jugak,... buat kali kdua, tp harem ta bli apa pon.. ayah bg 50 lgsong ta terusik..
hehe.. makngah n fmily, yang n paklang.. paksu je tak ikot kami.. dia tu memang, kalau ng awek,
MEQELA, ngan family, HAMPEH.. my super duper granny pon p jgak.. bkan tatw, beli payong ng mop ja
tok aku tu.. dah la panas.. tp bes kan klaw ada gmbar, buley tunjok.. ahaha,, riak japgi.. takda arr,kamera rosak.. apa pon ta boleh buat,, kesian .. tggu DSLR.. hehe,.. duit pon tataw dok celah mna..
k, pastu.. pkoy 5.30 cm tu kami bertolak p bukit ayaq, sggah solat kat masjid PADANG MELINTANG ..
pelik kan,,..tataw la melintang kot mna ..HAHA..kmi smpai bukit ayaq tu pkoy 6 lima minit camtu.. aku dok meqalet dok pikiaq nk mdy ka.. dak las kali mndy gak.. huh, mcm na la oqang pkai legging y ketat tu en.. aku pakai suaq fit tu pon qasa mcm oqang dok tgk aku.. even pkai tbaju laboh n brtudong.. bukan nak ngata org, aku pon sama jaa.. tp qasa , SERIES,.. ta selesa.. dah la aku gmok,.. gagah jugak bjalan katop ng beg tang betis n paha uh..ee.. MALU terok, jean ketat boleh gagah g..huh, tataw la.. dosa saja aku buat,.
yala.. back to da story .. adek aku y fom 3 tu lmas,. nak mati kot dya tu.. p2 excted sgt trjun truih... smpai oqang tolong.. haeyy.. dah la dalam.ayah aku pon muka cuak jgak la.. da la time magrib.. mcm2 ley.. jadi.. pastu kami balek laa..tok aku bg rambutan sepastik kt budak y tolong adwk aku.. tuu.. haa.. hat tu aku qasa mcm dlm tibi plak.. lawak...hehe , adek hmpir mati, aku gelak.. k la..jahat ..aqiny deypa p LANGKAWI tggai aku ,aku p qejaa.. k laaaa.. papai .. :)


                                                   Tumblr_lyc6hhmppz1qafc06o1_1280_large

p/s: muka tensyen ta leh p LANGKAWI ;(

Jumaat, 6 Januari 2012

err.. KEJA.. pening!



Assalammualaikum..
HELLO!
huh, da besawang blog aku..
lama kot tak hapdate,.
yala.. sebok keja..
bukan sibuk study weyh..
ya,,. totally aku nak cita pasai tmpat kja aku..
keja apa.. ? wat waffle ng , corn, aiskrim mcm2 tu ja..
da dua mggu aku keja.. ee.. ta laqat la..
Ya Allah.. tuhan ja taw.. customer byk y mcm ERRR..
tataw nak kta laa..
ari tu, aku kna customer.. makcik mana tah ! sumpah! aku mcm nk plempang !huh
SABAQ jaa..
dya ckp dya staf kat ctu,pastu dia kata aq wat qeja mnyebai.. huh!
agak2 la makcik,.. law saia mnyebai.. conpem smpai mati tak boh dah ais kat makcik oi!
mcm2 karenah oqang aku tgk kat ctu..
pesyen eksyen ta kna gaya..plek doh!.
haa,..
sesungguhnya wey..
STUDY lebih BAIK daripda KERJA!
2 ja aku ley ckp... tp nak wat cmna,
men ng tadak duet keja jugk la aq ny..n ssungguhnya, aku  TAK RINDU pakwe aku.. :(
ta rindu zaman sekolah ng dya.. BYE..