♥Assalammualaikum ♥My Name is Nurul Fatehah Bt. Hasdriyzam ♥Just want to share with you about my life.
|✿ selamat datang ✿|

Ahad, 29 April 2012

Aku boring..

                       

Bosan sih.. nyebelin... buka blog, fb, lg nggak ada apa....
dah la aku ny jeneh jaqang blogwalking la ny.. awat tataw..
takdak mood sgt.. smlm aku lalu kat tol tasek tu.. ayaq mata aku nk leleh..
tingat arwah, dah la time tu time dia xcedent mggu lepas.. Ya Allah..
Aku dok lpas feel kat spupu aku ja... si Atiqah tuh..  I call her Kakak..
Cita pasai dia tu, kemaqen aku p knduqi kat Batu Maung nuu.. Penang, umah tokwan dia..
Syok jgak.. nk snap gmbaq pon malaih .. Then, dia nk balek aloq staq ng aku naik kancil dia..
mak dia kata hmpa naik kncil dulu, mama takdan beli.. emmph,, tak paham sudah :) hehe..
dia nk balik p mrsm pendang amek sijil SPM dia.. trus tdoq umah aku.. tuuu, y syok nya tu..
aku plak tgh gila stereng, huh, smpai gurun dia swuh aku bawak.. piuuu,,  dan2 mggedik..
Auto lak tu... aku drive smpai umah.. Y ayah aku dok qenyeh ja.. Aku ta beqani nk potong ayah aku..
Stgi lawan orang tua plak ka.. HAHA..dah naik gadis2 dua oqang kami ja.. tok aku qisaw ta sangga dah..
takut kami naik deqah..padahai aku naik 100 pon tadak.. tp kena careful la kan.. bahaya jugak..
benda nk jadi kita tataw.. btw, aku syukur sgt aku dapat matrikulasi program satu tahun kat PERLIS..!
lepas ny jaqang da nk blogging.. hehe,.. tak dan.. Meneruskan perjuangan.. Insyallah..


nah amek.. muka deqemen/.. kita tgk lpas ny naah ada apa..tgk dah la...HEHE

Jumaat, 20 April 2012

Happy Besday Yana syg :)

                                
Hola awok2 semua.. rindu takk..
haa.. aqiny kann.. aku kuaq sambut besady budak ny.,, nah tgk.. comey kan? kan? kan?


Haaa.. syok weh... tapi syg, nah,zam,n tyrah ta leh ikot..
sedeyh ... :(



haa.. ny drebar kami.. cekap kot dya bawak... bawu dapat lesen pedeqah laju..
bawak jalan kanan deret.. haishhh..


ala tomey2 kan?



sedapp.. aummmmm

abaikan mulot aku y mntak ibu jari kaki tuu..

suka dia dapat hadiah :) hehe








muka aku sebenaqnya , :) kalau awak kutuk saya, maknanya awak kutuk kuasa Allah kan,
So, mind your word !

suka gambaq ny .. cittt



Yeah.. akhirnya bahagia milik aku... 
Kawan, aku syg hampa selamanya...
Yang baru kenai aku 2 minit, ta payah judge aku lebih-2..
block ka hapa kaa kat fb... langsung ta matang ..HAHA
Y wat salah kat aku, aku takkan maafkan hang bila-2 k.. //lantak la nk kta pa pon
Hati aku da sakit dan keras nk maafkan oqang..

K bai.. for the first entry aku y pasrah sgt ny.. hissh :)


                                                                                               

Sabtu, 14 April 2012

Ada dak aku lagu nyyy?

                         

Perempuan yang perasan cantik akan menggedik dengan lelaki,

Perempuan yang perasan cantik akan suka membuka auratnya,

Perempuan yang perasan cantik akan mula make up tebal-tebal,

Perempuan yang perasan cantik akan tunjuk semua gambarnya pada lelaki,

Perempuan yang perasan cantik akan merasakan dirinya paling ‘cute’,

Perempuan yang perasan cantik akan rasa diri dia paling ramai peminat,

Sedangkan HAKIKAT KECANTIKAN wanita ialah:

Muslimah yang cantik tidak akan menggedik dengan lelaki,

Muslimah yang cantik tidak akan membuka auratnya,

Muslimah yang cantik tidak perlu make up tebal-tebal,

Muslimah yang cantik tidak akan tunjuk wajahnya pada lelaki bukan mahram,

Muslimah yang cantik akan sentiasa rasa dirinya biasa-biasa saja,

Muslimah yang cantik akan merasa terhina apabila dirinya dikelilingi ‘kumbang’,

Kecantikan wanita tidak bererti andai tiada iman, taqwa dan ilmu padanya. Tariklah perhatian Allah, bukan menarik perhatian lelaki yang tidak halal bagi kamu